Opleidingsvorm 3

De opleiding basis horeca (keukenmedewerker)

Ik kies voor basis horeca (grootkeukenmedewerker)

Als je na het observatiejaar de keuze gemaakt hebt om voor de opleiding grootkeukenmedewerker te kiezen, kom je in het 2de en 3de jaar in de opleidingsfase terecht. Je leert de basistechnieken en je leert werken met een aantal machines.

In het 4de en 5de jaar leer je niet enkel op school hoe een grootkeuken te werk gaat. We gaan ook op werkuitstap en leren hoe de kooktechnieken in een grootkeuken buiten school worden uitgevoerd. Je zal 3 keer stage lopen in een bedrijf zodat je goed voorbereid bent op je latere werksituatie.

Wat leer ik in de opleidingsfase?

  • Je leert broodjes maken, groenten, fruit en vlees versnijden en de basistechnieken
  • Je leert bakken, recepten volgen en klaarmaken.
  • Je leert basisbereidingen maken voor koude en warme bereidingen.
  • Je leert basiskooktechnieken.
  • Je leert maaltijden presenteren op borden.
  • Je leert omgaan met hygiëne en het verwerken van afval.

Wat leer ik in de kwalificatiefase?

  • Je leert naast de basistechnieken ook grillen, braden, frituren, glaceren en pocheren.
  • Je leert ook bereide gerechten versnijden en portioneren.
  • Je leert warme en koude bereidingen maken en verder verfijnen.
  • Je leert vleessoorten, gevogelte en vis bereiden.
  • Je leert grote hoeveelheden bereide voeding transporteren en hygiënisch behandelen.
  • Je doet aan magazijnbeheer.
  • Je leert een toonbank bedienen, herschikken en aanvullen.
Loading