Medewerker fastfood

Opleidingsvorm 3

De opleiding fastfoodmedewerker (duaal)

Ik kies voor fastfoodmedewerker (duaal)

Duaal leren houdt in dat jongeren, vanaf de kwalificatiefase, leren op de werkvloer combineren met leren op school. Het verschil is dat vaardigheden bij duaal leren voor het grootste deel op de werkvloer aangeleerd worden.

Waarom duaal leren?

Gedurende jouw opleiding ontwikkel je vaardigheden die later goed van pas komen, je leert op de werkplek en doet ervaring waardoor je meer kansen hebt op de arbeidsmarkt na jouw studies.

Hoe ziet jouw schooljaar eruit?

Per week kom je 2 dagen naar school en ga je 3 dagen werken in een bedrijf. Op school krijg je enkele uren algemene sociale vorming, godsdienst en lichamelijke opvoeding. Je krijgt nog enkele uren praktijk die aansluiten bij je stage.

Op school helpt een trajectbegeleider je om een werkplek te vinden in een bedrijf. Hij blijft je de hele tijd ondersteunen en begeleiden.

In het bedrijf helpt een mentor je met al je vragen. Hij zorgt ook voor je opleiding op de werkplek.

Wat leer ik in deze opleiding?

In fastfoodmedewerker komen de volgende onderwerpen aan bod tijdens jouw opleiding:

  • Klaarmaken van koude gerechten (zoals belegde broodjes, salades, ijsjes).
  • Klaarmaken van warme gerechten (zoals hamburgers, pizza’s, frietjes, gefrituurde snacks, pasta’s, pannenkoeken).
  • Klaarmaken van de zaal, van het buffet of de toonbank.
  • Afruimen en schoonmaken van de zaal, van het buffet of de toonbank.
  • Verkopen van de gerechten.
  • Klanten bedienen.
  • Aandacht voor voedselveiligheid en hygiënisch handelen.
  • In teamverband werken.

Na je opleiding kan je gaan werken in fastfoodzaken: Quick, McDonald’s, Domino’s Pizza, Burger King, Subway, Starbucks, PizzaHut, Exki, …

Meer weten?

Neem zeker contact op met onze school voor meer informatie. Dit kan op het nummer 09 240 13 73.