Elke pedagogische eenheid gaat wekelijks zwemmen. Het zwembad is vlakbij. Voor en na het zwemmen, worden ADL-activiteiten getraind, zoals aan- en uitkleden en douchen. Tijdens de zwemles leert een kind angsten overwinnen, zelfvertrouwen opbouwen en de vertrouwensrelatie met begeleider verstevigen.
In de wintermaanden) trekken we een aantal namiddagen te voet naar de schaatspiste, met al wie over voldoende motorische mogelijkheden beschikt. IJsschaatsen draagt vooral bij tot een ontwikkeling van evenwicht en coördinatie, waarbij natuurlijk ook durf en (zelf)vertrouwen een hoofdrol spelen.
Een aantal keer per schooljaar gaan we paardrijden met de Dolfijnen. We trainen dan verschillende (psycho)motorische deelgebieden, zoals evenwicht (in 4 richtingen), oog-handcoördinatie, bilaterale coördinatie armen/benen (dissociatie), oriëntatie ruimte en tijd, lateralisatie, relaxatie (fysisch en psychisch), concentratie en zelfvertrouwen.
De paarden worden qua stap en karakter uitgekozen naargelang het niveau van het kind. Op de manege leren ze ook hoe om te gaan met de dieren en ze te verzorgen.