ALGEMENE WERKING
Onze dagbestedingswerking biedt een veilige en inspirerende omgeving waar jongeren centraal staan. We hanteren een één-op-één begeleiding, waardoor elke jongere persoonlijke aandacht krijgt en op zijn of haar eigen tempo kan groeien. We creëren een plek van rust en ontspanning, waar jongeren ruimte krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een ongedwongen sfeer.
Ons aanbod is divers en afgestemd op de interesses van de jongeren. We organiseren activiteiten rond verschillende thema’s, zoals tuinieren en dierverzorging, sport, koken, creatieve kunsten, techniek, houtbewerking en het werken met recuperatiematerialen. Jongeren leren om dingen te maken en te herstellen, waarbij we altijd uitgaan van hun eigen interesses en vaardigheden.
We hanteren een positieve benadering waarbij we het unieke talent van elke jongere erkennen en stimuleren. Door te focussen op hun sterke punten, krijgen jongeren de kans om hun zelfvertrouwen op te bouwen en nieuwe interesses te ontdekken. Bij ons staat niet de prestatie, maar wel de ontwikkeling en het plezier van de jongere in een warme, ondersteunende omgeving centraal.
DOELGROEP
Kinderen en jongeren van 6 tot 21 jaar met een lichte, matige en/of ernstige verstandelijke beperking.
Bijkomende problematieken:
Onze diensten zijn gericht op jongeren die gespecialiseerde hulpverlening nodig hebben omdat het reguliere onderwijssysteem voor hen niet haalbaar is.
Om toegang te krijgen tot onze dagbesteding, is een A-doc (Aanmeldingsdocument) vereist. Dit document is noodzakelijk om deel te nemen binnen het kader van niet-rechtstreeks toegankelijke hulpverlening (NRTH).
AANMELDING
Aanmelden voor Faro kan via de volgende stappen:
Contact: opname@styrka.broedersvanliefde.be
VERDUIDELIJKING BIJ STAP 2 IN DE AANMELDING
Het A-document (A-doc) is het aanvraagdocument voor niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp. Dit document bevat de noodzakelijke gegevens waarmee medewerkers van de toegangspoort beoordelen of niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp kan worden ingezet.
Het A-doc geeft niet alleen het perspectief van de hulpverlener en de diagnosticus weer, maar ook dat van de cliënt, de jongere, het gezin en de sociale omgeving. Het document moet goed onderbouwd zijn met gevalideerde diagnostiek en een grondige vraagverheldering.
Het A-doc dient te worden opgesteld door een dienst met een multidisciplinair team dat erkend is door de Vlaamse overheid (Agentschap Opgroeien). Als ouder kun je zelf een dienst naar keuze aanspreken. Mogelijke diensten zijn onder andere:
In de indicatiestelling moet er melding zijn van een verstandelijke beperking én moet de erkenning voor schoolvervangende dagbesteding zijn opgenomen.
Voor meer info:
faro@styrka.broedersvanliefde.be
09 216 28 02